0-7 dagen - korenbloempad

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

0-7 dagen

Floor > puppydagboek 25-8-16
0-7 dagen

zaterdag 27 augustus: Eindelijk tijd voor een update. De eerste paar dagen na een bevalling verlopen altijd vrij hectisch. Niet voor moeder en pups maar wel met alle andere dingen er omheen. Moeder en pups gunnen wij alle rust, maar wel onder toeziend oog van sowieso één van onze gezinsleden. Dag en nacht blijven wij erbij. Floor is overigens wel uiterst voorzichtig en helemaal verliefd op haar pupjes. Ze wil wel even eten en een plas doen maar dan zo snel mogelijk terug naar haar kroost. Als de pupjes dan slapen staat ze erbij te piepen van dat ze bij haar moeten liggen.Voor nu de eerste foto's: 
29 augustus: De pups zijn vandaag 4 dagen oud. Het zijn tevreden pupjes en ook moeder Floor maakt het prima. Ze is nog steeds even zorgzaam. 
Vandaag gaat de brief op de post naar de Raad van Beheer. Dat is de organisatie die de stambomen, DNA-testen en het chippen van de pups regelt. Binnen 10 dagen na geboorte moet de "geboorte-aangifte" daar in de bus liggen met de stamboomnamen van de pupjes. Dat ze allemaal de kennelnaam: V.H. Korenbloempad krijgen is duidelijk maar wat daar voor komt te staan moet binnen die dagen opgegeven worden. 
Het thema van Floor is muziek. Dat is bij alle nesten die zij krijgt. Al onze teven die een nest hebben gehad, hebben zo hun eigen thema.  Bij Xena was dat : automerken, bij Luna: plaatsnamen, bij Verona: scandinavische namen en bij Floor dus : muziek.

De namen die wij gekozen hebben zijn: 

Axl Rose   -Jackson      -Kensington     -Bruce     &     Prince .

Uiteraard kunnen de toekomstige puppy-eigenaren zelf een roepnaam verzinnen. 
Welk pupje,welke stamboomnaam krijgt wordt pas duidelijk als de meneer/mevrouw  van de Raad van Beheer is geweest om de pups te komen chippen op een leeftijd van ong. 5 à 6 weken.


30 augustus:  Vandaag een foto-collage
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu