0 -7 Dagen - korenbloempad

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

0 -7 Dagen

Verona > Puppydagboek 2015

0-7 Dagen

Verona is een geweldige zorgzame moeder. Alleen om haar behoefte te doen buiten verlaat ze de werpkist. Daarna eet ze even en gaat weer terug naar haar pups. En denk maar niet dat je ze dan even apart kunt leggen onder de lamp. Ze pakt ze één voor één  en legt ze bij haar neer.
De melkgift is al goed op gang gekomen en alle pups zijn zelfs al gegroeid. Dat betekent voor ons veel meer rust. Waar we bij grote nesten altijd bij moeten flessen kunnen we nu rustig bij Verona blijven zitten en hoeven we alleen maar op te letten dat ze niet per ongeluk op een pupje gaat liggen.Ze zou dit onbewust kunnen doen en om dat te voorkomen zijn we 24/7 bij haar aanwezig.  


18-10: Het is nu weer midden in de nacht als ik deze update maak. Gelukkig heb ik van 23u tot 3:30 u lekker in mijn eigen bedje geslapen terwijl Willy bij de pups bleef. Even een paar uur achter elkaar slapen was nu toch echt wel nodig. De pups hebben zojuist weer goed gedronken bij Verona en zij heeft daarna weer goed gegeten. Verona eet nu zo'n 2 a 2.5 kg vlees per dag. Dat heeft ze ook echt wel nodig om goed op kracht te blijven.
 
We zijn er over uit hoe we de pups gaan noemen. Althans op de stamboom. Uiteraard zijn de a.s. puppyouders vrij om zelf een roepnaam voor hun pupje te verzinnen. Het thema van Verona's pups is : Scandinavische namen. Elke moederhond krijgt bij ons haar eigen thema. Bij elk nest dat zij dan krijgt houdt ze haar eigen thema. Zo had Xena destijds automerken (Sorento, Picasso, Sandero, etc) Bij Luna is het plaatsnamen (Mumbai, Milan, Moskou,Berlin,etc) en bij Floor is het muziek (Afrojack, Coldplay, Rihanna, etc)
De namen zijn
 
Lars ,  Marit  ,  Elin   & Mette  
         
                v.h. Korenbloempad

De naam Lars heb ik gekozen als eerbetoon aan onze eigen Lars (Madison´s Lars v.d. Turfhoeve).Een reu die al enkele jaren niet meer leeft maar die altijd een speciaal plekje in mijn hart heeft.  En de naam Elin is afgeleid van onze Luna (Eline v.d. Turfhoeve) de grootmoeder van dit nest. 
Marit (klemtoon op `rit`) en Mette zijn gewoon namen die ik zelf mooi vind.
                                    
19-10-2015: Vandaag alleen een fotocollage van ons nestje. 
20-10: Wat is het toch op en top genieten met onze vierling.Het gaat tot nu toe allemaal zo goed! Ze drinken, groeien en slapen goed. Ze zijn zo tevreden en ook mama Verona is een topmoedertje. Ze is helemaal verliefd op haar pups. De pups slapen natuurlijk nog heel erg veel maar als ze wakker zijn kruipen ze al door de werpkist heen. Het is echt een mooi stel. 
 
21-10: Alle pups zijn vandaag ong. 140 gram gegroeid. Het gaat ontzettend hard. Je ziet ze gewoon groeien. Verona  heeft ruim voldoende melk. Zoals het er nu naar uit ziet zullen de pupjes vanavond de 1 kg grens passeren. De start van hun prille leven is iig zeer goed verlopen. 

22-10: De laatste dag van deze eerste levensweek.Vanaf morgen starten we in "1 Week". De pups hebben in deze week al een enorme ontwikkeling en groei doorgemaakt en dan zal volgende week zeker doorzetten. Ze worden steeds beweeglijker. Misschien zetten ze in de loop van volgende week wel hun eerste "wankelende" stapjes en gaan hun oogjes en oren open. We gaan de ontwikkelingen blijven volgen en ik deel het graag met jullie!
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu