Dracht - korenbloempad

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Dracht

Floor > puppydagboek 9-12-17
Dracht

28 november: 
Op dit moment is Floor al 7 weken drachtig. Maar laat ik bij het begin beginnen.
De dekking op 8 oktober. Op Floor's 6e verjaardag mocht ze naar Bamse. Wat is dat toch een lieve brave reu. Het was een prima dekking en we besloten om haar voor de zekerheid een dag later nog een keer te laten dekken.  En dan breken er 4 spannende weken aan. 
Zou ze drachtig zijn? Ik merk er niks van of toch wel? Je wilt ook graag dingen zien natuurlijk dus nou ja.. gewoon afwachten maar.

En dan na 4 weken de echo. Gelijk kwamen er enkele vruchtblaasjes in beeld. Wat een opluchting! Floor wordt weer moeder!! 


Beetje onduidelijke foto maar duidelijk te zien dat ze drachtig is.
Op dit moment is Floor dus ruim 7 weken drachtig en is ze al 8 a 9 kg gegroeid. Rond en gezond zullen we maar zeggen ;-) 


3 december:  Dag 56 geteld vanaf de eerste dekking. Vandaag hebben we de werpkist geplaatst. De warmtelamp opgehangen en de vetbedden uitgewassen. Aankomende week nog alle handoeken uitwassen en dan kan het gebeuren. Als het goed is zal ze eind v.d. aankomende week bevallen. Floor is weer flink gegroeid. Haar eetlust is nog steeds goed maar ze wordt wel iets selectiever. Droge brokken vindt ze maar saai maar een beetje vlees erbij doet wonderen. Ze heeft al even kennis gemaakt met de werpkist:  
7 december:
Dag 60. Alles is nog steeds rustig. Floor slaapt veel en heeft wel meer moeite met opstaan en om te gaan liggen. Niet zo gek want haar buik is echt enorm. Eten doet ze nog steeds goed. Ik heb vandaag mijn voorlopig laatste werkdag gehad in mijn trimsalon. De komende twee weken staan volledig in het teken van Floor's nestje.
Alles staat klaar voor de naderende bevalling. Nog een paar dagen? We wachten maar rustig af.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu