5 Weken - korenbloempad

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

5 Weken

Verona > Puppydagboek 2015
5 Weken

20-11: Het is vandaag een stukje kouder dan afgelopen week. Toch zijn de pups enkele keren buiten geweest. Terwijl zij buiten waren kon ik mooi het puppyverblijf verschonen. Twee keer per dag worden de vetbedden verwisseld en gewassen. De wasmachine maakt momenteel overuren.
Gisteren was reutje blauw het meest terughoudend buiten. Vandaag was het precies andersom. Meneertje stond als eerste buiten en daagde Verona uit en rende over het gras. De pups hebben vandaag ook voor het eerst op de trimtafel gestaan. Vanaf vandaag worden ze dagelijks gekamd.Niet dat het echt nodig is maar puur voor de gewenning. Zodat ze eraan wennen dat ze regelmatig geborsteld moeten worden en dat het een leuke ,fijne ervaring is.Helaas heb ik daar nog geen foto's van. Ik durf ze niet los te laten op de tafel. De één gaat dan gelijk liggen, maar de ander loopt gewoon van de tafel af. Met alle gevolgen van dien, dus dat doen we maar niet.
De groeitabel is weer bijgewerkt en zoals jullie kunnen zien zitten ze keurig op gewicht.
22-11: De pups gaan nu (als het droog is) elke keer nadat ze gegeten hebben naar buiten. In het begin was het allemaal spannend maar nu staan ze al voor de deur om naar buiten te mogen. En zoals echte newfoundlanders willen ze daarna niet meer naar binnen. Verona lokt ze dan naar binnen zodat ik de deur weer gauw dicht kan doen. Het is te koud om lang buiten te blijven. Zolang ze in beweging blijven gaat dat wel maar ze moeten niet gaan liggen op de koude stenen.
23-11: We hebben veel visite gehad de laatste dagen. Heel gezellig en iedereen was erg enthousiast over onze vierling.Wij en de pupjes zijn weer verwend met bloemen en lekkernijen. Allemaal bedankt daarvoor. (Is niet nodig, maar wel erg leuk ;-) ) 
Met de pups zijn we ook weer lekker veel bezig geweest.Vanmorgen van dicht bij kennis laten maken met de stofzuiger en vanmiddag mochten ze in de tuin spelen op het gras. Ik heb van elke pup apart een collage gemaakt.
24-11: Het is vandaag een dag om binnen te blijven. De hele dag regen en koude wind. Dus zit er niets anders op. Hopelijk kunnen ze morgen weer vaker naar buiten.De pups staan wel regelmatig bij de deur, want zij willen wel. 
26-11: De laatste dag alweer in "5 weken". Wat gaat het toch snel. Nog even en ze mogen mee naar buiten de straat op. Hopelijk krijgen we nog een beetje redelijk weer de komende weken. Nu moeten ze zich nog binnen of in de puppyren vermaken maar dat lukt prima. In de bijkeuken hebben wij vloerbedekking gelegd voor de pups. Ik "eis" van de toekomstige puppy-eigenaren dat hun pupje opgroeit op stroeve ondergrond dus dan moeten wij zelf het goede voorbeeld geven.  Regelmatig gaan ze op onderzoek uit. En waren ze in het begin een beetje voorzichtig, nu staan ze al klaar bij het poortje om opgetild te worden zodat ze kunnen gaan spelen.
Vanaf morgen gaan we verder in "6 weken". 

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu