dracht - korenbloempad

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

dracht

Verona > Puppydagboek 2016/17
Dracht

11 December:
En eindelijk is het dan zo ver de opening van het puppydagboek van de a.s. pups van Verona en Bamse. Het heeft even geduurd maar vanwege mijn studie (en bijbehorende stage)  Besluit Houders van Dieren:Hond en Kat waar ik overigens voor geslaagd ben en overige drukke werkzaamheden (trimsalon, gezin en onze newfs) ben ik er niet eerder aan toe gekomen om achter de computer te kruipen en te beginnen aan het puppydagboek.

Vandaag is Verona, geteld vanaf de eerste dekking, 7 weken drachtig. Ze is al aardig gegroeid en heeft eetlust voor tien! Nog twee weken en dan zullen haar "kerstbaby's" geboren worden. Ik ben heel blij dat we ook voor dit nest  Intermezzo von Widdersdorf (Bamse)  hebben gekozen. Als ik zie hoe de pups uit het vorige nest (van onze Floor) zich ontwikkelen kan ik daar alleen maar heel tevreden over zijn en hopen dat we nu weer zo'n prachtig nestje krijgen.  


Dit is Axl Rose v.h. Korenbloempad (Nelson). Zoon van Floor en Bamse. Is hij niet geweldig? 
En hier een foto van onze toekomstige moeder. Vanaf nu zal ik regelmatig dit puppydagboek updaten met haar vorderingen tijdens de dracht.
16 december:  Vanavond Verona nog even geborsteld. Met nog een week te gaan begint ze nu toch echt een behoorlijke buik te krijgen. Omdat ze vrij groot is voor een teef valt het bij haar niet zo snel op. Ze verkeert nog in een goede conditie, haar buikje zit haar niet in de weg. En ze kan eten!! Ze heeft de hele dag honger lijkt het wel. Ze krijgt vier keer per dag te eten en dat gaat er goed in!! 
20 december: Nog een paar dagen en dan zullen de pupjes van Verona geboren worden. Ze is een kilo of 10 gegroeid sinds haar echo nu een kleine maand geleden. Ze is overduidelijk drachtig maar haar buik zit haar absoluut niet in de weg. Ze heeft nog steeds een goede eetlust maar dat had ze vorige keer ook. Vaak zie je vlak voor de bevalling en net na de bevalling dat teven niet meer willen eten. Maar daar had Verona vorig jaar ook geen last van. Tijdens en na de bevalling at ze met smaak haar bak leeg. 
De werpkist staat klaar. Zodra de eerste tekenen van de bevalling naderen leg ik de dekens/lakens er in. Voor nu heeft dat bij haar geen nut want ze gaat er toch nog niet in liggen. Voor de foto wilde ze wel even poseren en ze heeft wel even gesnuffeld in de werpkist maar nu ligt ze weer in de keuken. Alles is nog rustig en dan is prima want ze is nu 58 dagen drachtig. Laat ze nog maar een paar dagen groeien in Verona's buik.
21 december: Dagelijks maken we nog een kleine wandeling met Verona. Ze gaat nog steeds vrolijk mee en loopt nog altijd in een vlot tempo mee. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu