6 weken - korenbloempad

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

6 weken

Mette > Puppydagboek Mette
11 mei:
Drukke dagen hebben we weer achter de rug. Afgelopen vrijdag zijn de pups gechipt en geënt.
Eerst 's morgens met de pups in de auto naar Nijmegen. Met z'n allen in de bench voor een autorit van een klein half uurtje. De pups waren ontzettend lief. Ik heb ze niet gehoord.
In Nijmegen aangekomen (bij Kynologenclub Nijmegen)  werden ze gechipt en er werd DNA afgenomen door 2 medewerkers van de Raad van Beheer. Zelf mocht ik via het raam meekijken. Dit allemaal i.v.m. de corona-maatregelen.
Alles ging heel vlot en binnen 15 minuten konden we weer huiswaarts.

'S middags kwam onze vaste dierenarts om de pups na te kijken en te enten. Alle pups zijn kerngezond verklaard! 

In het weekend is er weer veel puppyvisite geweest en zijn de teefjes gekozen. Zelf houden wij Zoë. Het bruine teefje met het groene bandje.
Het bruine teefje met oranje bandje (Giulia) zal als roepnaam Moos krijgen en het kleine zwarte meisje (Xsara) gaat Noortje heten. Wij noemen haar elke keer Mini Mette omdat ze zoveel op haar moeder lijkt.

Alle puppy-eigenaren zijn heel blij met hun keuze en kunnen niet wachten tot ze hun pup mee mogen nemen naar huis. Het aftellen kan beginnen. Over 10 dagen gaan zij het Korenbloempadnest verlaten maar tot die tijd gaan wij nog lekker van ze genieten.

De eerste keer wandelen aan het lijntje is een feit. We zetten ze voor aan de straat en lopen dan het pad terug. Dat ging goed. Een pup wil altijd graag terug naar huis. Dit blijven we zo oefenen totdat ze het wandelen wat meer gewoon zijn en dan laten we ze van huis áf lopen richting de straat.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu