7 Weken - korenbloempad

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

7 Weken

Verona > Puppydagboek 2015
7 Weken

4-12: Dit wordt de laatste volledige week dat de pups nog hier zijn. Over exact één week zal Lola als eerste het nest verlaten. Milow en Bibi blijven nog een weekje langer. Vandaag zijn ze heel veel buiten geweest. Lekker spelen in de tuin. Aankomende week gaan we natuurlijk weer verder met socialiseren. Wandelen aan het lijntje, een autoritje, naar het parkje etc. 
6-12: Gisteren is Wilma voor de laatste keer op visite geweest. Vrijdag is het dan eindelijk zo ver dat Lola (Elin) mee naar huis mag. 
Esmee heeft weer geholpen met het uitlaten van de pups, en vanmiddag hebben we in de planning dat we de pups meenemen in de auto. Even nieuwe ervaringen opdoen. Vooral onze Lars (Milow) heeft een lange autorit van 2,5 uur voor de boeg als hij naar zijn nieuwe baasjes verhuist. Daarom willen we de pups nu al laten wennen. Morgen meer daarover.


8-12: De pups zijn zondagmiddag één voor één met de auto meegeweest. En dat ging eigenlijk prima. Ze vonden het allemaal wel goed. Ze zaten voorin bij de voeten van Esmee. Gisterenmiddag is de nestinvenatrisatie geweest van de Nederlandse Newfoundlander Club. Zij hebben de pups beoordeeld en kwamen tot de conclusie dat het een mooi homogeen nest is. Mooie correcte pups. 
De eerste foto's van de fotosessie van vorige week heb ik ook binnen gekregen en wil ik jullie alvast laten zien. Als het goed is volgen er later nog meer.
Mette- Lola- Bibi en Milow 
9-12: Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat staat de deur nu open zodat de pups zelf kunnen kiezen of ze binnen of buiten gaan liggen. Meestal is dit buiten. Gisteren heb ik Xena en Verona geborsteld en liepen alle honden in de tuin te spelen.Het zijn ondernemende pupjes. Elke keer moest ik kijken wat ze nu weer aan het doen waren :-) Ze klimmen overal op en onder. Lekker vrij dus. Maar niet alleen de pups zijn speels ook Verona en Floor houden ervan om regelmatig met elkaar te spelen.
Links op de foto, onze Xena. 9 jaar oud is ze nu. De oudste van het stel. Halfzus van Luna, dus ook een beetje familie van de pups. Ze staat niet zo vaak op de foto's in dit puppydagboek maar hoort er zeker wel bij! Terwijl de pups spelen houdt zij een oogje in het zeil. 
10-12:De laatste update van "week 7". Morgen zijn de pups precies 8 weken oud en gaan wij afscheid nemen van Lola en Bibi. Eigenlijk zou Bibi een weekje langer blijven maar omdat haar nieuwe baasjes toch vrij zijn aankomende week halen ze haar morgen al op. Milow blijft nog wel een weekje langer bij ons. Mette zal dus nog één weekje samen zijn met haar broertje.
 Vandaag staat er een gure wind dus ik heb de pups toch maar weer naar binnen gehaald. Als het aan hun ligt blijven ze gewoon buiten maar ik vind het echt te koud. Straks maar weer even naar buiten. Tot slot nog wat foto's en dan gaan we morgen verder met "afscheid". 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu