5 Weken - korenbloempad

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

5 Weken

Floor > puppydagboek 25-8-16
5 weken:

Voor ons is dit het eerste nest dat in de zomer geboren is. Onze vorige nesten kwamen altijd in de herfst of winter. Die pups gingen ook regelmatig naar buiten maar nooit langer dan een half uurtje want dan werd het te koud voor ze. Nu zijn we in een periode dat de temperatuur het toelaat dat de pups heel veel buiten zijn, en daarmee zijn ze nu al verwend. Ze liggen de hele dag buiten en als ik even weg moet voor een boodschap of iets dergelijks dan moeten ze toch echt naar binnen. Nou daar zijn ze het dan toch niet helemaal mee eens. Dat laten ze dan wel even horen. Maar na een paar minuten zijn ze dan toch wel stil en geven het op. Toen ik vanmiddag thuis kwam waren ze alle vijf in diepe rust. Ik zet de deur open, ze lopen allemaal naar buiten en slapen daar weer verder. 
De groeitabel laat zien dat ze heel goed gegroeid zijn deze week. Vijf keer per dag eten ze nu vlees met als toetje nog even drinken bij Floor. Floor speelt regelmatig met ze en voedt ze op die manier spelenderwijs op. 
Hieronder staan weer twee collages van foto's van de afgelopen dagen: 
2 oktober: Vandaag alleen genieten van de vele foto's: 
4 oktober: De pups zijn gisteren gechipt en er is DNA afgenomen. Vanaf nu is elke pup gekoppeld aan zijn stamboomnaam.
Blauw= Jackson. groen= Kensington, geel=Axl Rose, rood = Bruce en beige= Prince geworden.

Ze hebben ook hun eerste kauwlapje gehad. Een gedroogde vleesstrip. Daar hebben ze lekker een tijdje op liggen kauwen. Daarna heb ik het weer weggehaald want ik wil niet dat ze zich er in verslikken. Morgen krijgen ze weer een nieuwe. 

Donderdag zijn de pups zes weken en dan worden ze geënt en onderzocht door onze dierenarts maar daarover meer in "6 Weken"

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu