0-7 dagen - korenbloempad

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

0-7 dagen

Verona > Puppydagboek 2016/17
0-7 dagen

26 december: Tot nu toe gaat het fantastisch met ons nestje. De pups zijn allemaal gegroeid. Ze hebben allemaal een goede zuigkracht en Verona staat bol van de melk. We leggen de pups zoveel mogelijk aan zodat de melkgift ook goed gestimuleerd wordt. Als Verona tussendoor even naar buiten gaat voor een plasje te doen en/of te eten dan wil ze daarna weer zo snel mogelijk terug naar haar pups. Eten gaat er bij haar ook goed in. Bij sommige teven moet ik soms de lekkerste maaltijden klaar maken om ze na de bevalling weer aan het eten te krijgen. Bij Verona niet, zij eet (bijna) alles.
27 december: Het gaat super met ons nestje. Alle pups drinken en groeien goed. Verona is koortsvrij en lijkt alweer de oude. Vanmiddag rende ze een rondje door onze tuin en wilde ze zelfs mee gaan wandelen maar dat doen we toch maar even niet. Naarmate dat de pups ouder worden zal het voor Verona ook zwaarder worden. De pups gaan steeds meer drinken en hun zuigkracht wordt steeds krachtiger. 

We hebben één heel klein teefje er bij zitten. Ze heeft maar een geboortegewicht van 335 gram. Zo klein heb ik het nog niet meegemaakt. Maar het is een klein pittig pupje met veel levenslust. Ze weegt nu al 425 gram. Dus ze groeit goed en ook zij wordt uiteindelijk net zo groot als haar zusjes alleen is ze nu nog de kleinste. Ze heeft ook als enige een klein wit borstvlekje. Ik heb haar maar geen bandje om gedaan. Ik herken haar zo ook wel. 
29 december: Vandaag zijn de namen van de pups ingestuurd naar de Raad van Beheer. Verona's thema is "scandinavische namen". Net zoals haar  nest dat vorig jaar is geboren.(van Mette, Elin, Marit en Lars) 
Het gaat hier puur om de stamboomnamen, De roepnamen mogen de toekomstige baasjes zelf verzinnen.
De reuen heten: Orsin en Olav.
De teven krijgen de namen: Jinte, Bente, Ylva, Runa, Thyrza en Jytte.
Met uiteraard de kennelnaam: v.h. Korenbloempad.
De naam wordt pas aan de pup toegewezen op het moment dat de pups gechipt worden rond de leeftijd van 5 à 6 weken.

31 december: Vandaag is mama Verona jarig. Ze is vandaag 4 jaar geworden en wat ben ik trots op haar! Ze is zo ontzettend lief en begaan met haar pups. Ze geeft voldoende melk. De pups zijn allemaal flink gegroeid. Morgen zal ik de groeitabel weer invullen. 
Het kleinste pupje heb ik toch maar een lichtroze bandje om gedaan. Dat valt ze beter op op de foto's.
Ik wens jullie allemaal een rustige jaarwisseling en alle goeds voor 2017!


 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu