2 Weken - korenbloempad

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

2 Weken

Verona > Puppydagboek 2015
2 Weken 

30-10: De pups zijn nu precies twee weken oud. Vandaag hebben we onze eerste puppyvisite gehad. Wilma en haar dochter Loes kwamen de pupjes bewonderen en ze waren gelijk helemaal verliefd op de kleintjes. Zij mogen over zes weken een teefje verwelkomen in hun gezin. Welke het wordt? Dat is nog een verrassing. De teefjes hebben allemaal hun oogjes al open. Hele kleine kraaltjes zijn het nu nog. Onze reu houdt zijn ogen nog stijf dicht maar ook dat zal niet lang meer duren. Ze worden nu steeds beweeglijker en teefje rood is op dit moment degene die het beste loopt. 
De groeitabel is weer ingevuld en ze zijn allemaal weer enorm gegroeid de laatste week :-) 

Rechts op de foto het "boeketje" dat ik vandaag kreeg van Wilma en Loes. Heel erg leuk, nogmaals bedankt! 
31-10: De pups en Verona zijn gisteren ontwormd. Ze vonden het maar raar smaken dat roze spul. ;-) 
Normaal gesproken meng ik het altijd door de flesvoeding maar aangezien ze niet bijgevoerd hoeven te worden moest ik het rechtstreeks in hun bekje geven. Daarna mochten ze gelijk bij Verona drinken dus ze waren het al snel vergeten.

2-11: Ook ons reutje heeft nu (zoals verwacht) de oogjes open. Ook beginnen ze nu meer te reageren op geluiden. De radio staat de hele dag aan.
Dagelijks wordt er gestofzuigd en natuurlijk wordt elke dag de werpkist uitgesopt en voorzien van schone vetbedden. Nog even en dan gebeurt dat 2 maal daags want nu ze ouder en groter worden, wordt er ook meer geplast. 
3-11: Wat een grote ontwikkeling maken de pups momenteel door. Ze spelen af en toe onderling, maar ook met mama Verona. Zij doet dat heel voorzichtig. Zo lief om te zien. Verona vindt het tegenwoordig ook leuk om met een knuffel in haar bek de pups te voeden. Ze ligt er een beetje op te kauwen terwijl de pups aan het drinken zijn. Ik heb een collage gemaakt van de foto's want het zijn er teveel om allemaal apart te plaatsen, maar ik wil ze jullie toch allemaal laten zien.
4-11: De pups zijn niet zo blij vandaag. Nadat ze gedronken hebben, spelen ze even en dan beginnen ze te piepen/huilen. Oorzaak: waarschijnlijk de tandjes die aan het doorkomen zijn. Met z'n vieren kunnen ze dan toch behoorlijk wat geluid produceren. Vooral 's nachts als iedereen (behalve ik) op bed ligt. Gelukkig duurt het maar een minuut of 10 en dan vallen ze toch wel weer in slaap. Even een vervelende periode maar het hoort er allemaal bij. 

Morgen komt er geen (p)update i.v.m. tijdgebrek ;-)  Vanaf vrijdag gaan we verder in " 3 Weken"
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu