Dracht - korenbloempad

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Dracht

Floor > puppydagboek 25-8-16
Dracht
Welkom in het puppydagboek van Floor en Bamse. 
In dit puppydagboek wil ik u mee laten genieten van de nestperiode van de pups van onze Floor. Regelmatig zal ik het dagboek updaten met foto's en verhaaltjes. 

Voor Floor wordt dit haar tweede nestje. Op 5 september 2014 gaf zij al het leven aan 9 pups en nu bijna twee jaar later mag zijn wederom moeder worden. Vader van dit nest (Intermezzo von Widdersdorf, roepnaam:Bamse) zal voor de eerste keer vader worden. Wij zijn dan ook zeer benieuwd of er ook evt. bruine newfy's geboren zullen worden. We wachten het af....


Bamse is een jonge reu. (Op de foto's hiernaast is hij 16 maanden). Net als Floor is hij HD-vrij, ED-vrij, zijn hart is vrij van (erfelijke)afwijkingen en ook zijn ogen zijn vrij van (erfelijke) afwijkingen.  Bovendien is het een reu met een zacht karakter en een uitmuntend exterieur. 

Op 9 juni werd Floor loops. Ik had verwacht dat ze al eerder loops zou worden maar de natuur laat zich niet dwingen. Na 9 dagen gingen we voor het eerst naar de dierenarts voor een progesterontest. Deze test laat zien wanneer het geschikte moment is om de teef te laten dekken. Ik ga daarvoor altijd naar Horst(Limburg). Deze test wees uit dat we nog veelste vroeg waren. Pas bij de derde test (op dag 15) kregen we groen licht om naar de reu te gaan. 
De dekking verliep perfect. Wat dat betreft was het overduidelijk dat ze op het juiste moment gedekt werd. 
Op zaterdagochtend hebben we haar nog een keer laten dekken, en toen braken weer 4 spannende weken aan.

Bij Floor's eerste dracht kon ik niets aan haar merken de eerste weken. Maar nu was alles anders. Al na een week merkten wij op dat ze veel rustiger was als anders. Niet meer spelen met Verona en Mette,veel meer slapen en toen ze in de derde week ook nog moeilijker ging eten was het voor mij eigenlijk al wel duidelijk. 

Op zaterdag 23 juli hebben we een echo laten maken. Daarop kwamen al gelijk enkele vruchtblaasjes in beeld. Dat was voor ons de bevestiging dat Floor wederom moeder mag worden. 

Omstreeks 24 augustus verwachten we haar pups. Nog even geduld dus.... 
 
Floor 40 dagen drachtig
Vandaag is Floor 45 dagen drachtig (geteld vanaf de eerste dekking). En ze groeit lekker! 
Ze slaapt veel maar heeft ook zeker nog haar actieve momenten. Eind deze week wordt ze weer gewogen. Ik ben benieuwd hoeveel kilo ze dan aangekomen is.
Zondag 14 augustus. Dag 52. Gisteren is Floor weer gewogen bij de dierenarts en sinds de dekking is ze ruim 10 kg gegroeid! Ze heeft ook een behoorlijke buik. Nog een dag of 10 en dan is het hopelijk zo ver. Afgelopen week is de werpkist alvast geplaatst. Aankomende week staat in het teken van de voorbereidingen. Handdoeken en vetbedden uitwassen. Alle honden nog een goede borstelbeurt. Tussendoor ook nog honden trimmen in mijn trimsalon en dan na volgend weekend nemen we rust en wachten we af wanneer de pupjes komen. 
Dag 55. Floor's favoriete bezigheid op het moment is slapen. Soms denk ik, waar is ze toch? Ligt ze in de trimsalon te slapen :-) Lekker op de koele tegels. Aangezien het nu ong. 24 graden is hier snap ik dat wel dat ze lekker de koelte opzoekt! Groot gelijk Floor. Rust maar lekker uit deze laatste week.
Zondag 21 augustus, dag 59.

Het is vandaag echt zo'n regenachtige dag. Floor slaapt het liefst de hele dag. Er zijn nog geen tekenen dat de bevalling gaat beginnen. Ik hoop eigenlijk wel (voor haar) dat het begin van deze week gaat gebeuren want woensdag en donderdag zijn er tropische temperaturen voorspeld.
We wachten het maar af.  Af en toe wordt de werpkist geïnspecteerd maar over het algemeen ligt ze het liefst daar waar ik ook ben. We laten haar maar lekker haar gang gaan. Het eten gaat er nog steeds goed in. Tenminste vers vlees want brokjes wil ze niet meer. Dat is niet erg want ook in vers vlees (KVV) zit alles  wat ze nodig heeft. 


23 augustus, dag 61.  Alles is nog rustig....  Floor slaapt veel en eet weinig. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu